Добричлия поднови потрошеното осветление на паметника на хан Аспарух

Добричлия поднови потрошеното осветление на паметника на хан Аспарух
Светослав Петков разказа за Добрич Онлайн, че в социалната мрежа е видял за потрошеното осветление в бяло, зелено, червено, поставено под конника на паметника на хан Аспарух. Тогава е написал коментар, че с удоволствие би го поправил.

Той сподели, че има фирма за доставка и монтаж на осветление. По този начин се поражда идеята му да го възстанови. Всичко беше много сериозно натрошено и начупено, коментира съгражданинът ни.


Забавихме се с монтажа от техническа гледна точка – как да се направи по-издръжливо, при авария да се обслужва лесно и ако отново има вандалска проява, щетите да бъдат по-малки, каза Светослав Петков. 


Осветлението е светодиодно с ниска консумация на ток. Добричлията сподели, че подновяването му е струвало около 200 лева. 


Светлините, с цветовете на трибагреника ни, вече са изцяло възстановени и работят. Другата седмица се очаква да пуснат останалата част от осветлението, която е в бял цвят. 


От своя страна Община Добрич са осигурили необходимите стъкла за ремонта. Светослав Петков е извършил монтажните дейности заедно с общински служител.


Мисля, че всяка една фирма в града може да направи нещо благородно, ктегоричен бе добричлията. Той допълни, че това е просто едно добро дело и не го прави за реклама. Светослав Петков призова гражданите ни да пазят паметника на хан Аспарух, да последват инициативата и да помогнат с нещо дребно. Искаме всичко да е красиво, а в същото време не пазим, категоричен бе той.


Припомняме, че през септември месец вандали потрошиха осветлението на паметника, който е открит е през 1981 год. в чест на 1300-годишнината от основаването на България. Той е най-големият памeтник на хaн Аспaрух в страната. Дело е на Величко Минеков и архитект Иван Николов.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+