Валентин Ангелов: Трябва да се раздадем до последно и да си повярваме

За да постигнем успех срещу силен съперник като Ботев (Пловдив) трябва да се раздадем до последно и да си повярваме, заяви старши треньорът на Добруджа Валентин Ангелов.

Валентин Ангелов: Трябва да се раздадем до последно и да си повярваме

В събота (13 август) започва новият шампионат в Източната Б група. В дербито на първия кръг Добруджа ще приеме Ботев (Пловдив) от 18.00 часа на стадион "Дружба" в Добрич.

 

Интересът към двобуя е огромен от страна на феновете и на двата отбора. Очаква се сериозно зрителско присъствие на трибуните както от добричките запалянковци, така и от пловдивчани. За Ботев мачът в събота е първи в професионалния футбол след един сезон във В група. Добруджа пък гради нов отбор и ще разчита главно на местни и талантливи футболисти от школата на клуба.

 

Още едно ново попълнение си осигури Добруджа в навечерието на шампионата. Към клуба се присъедини атакуващият халф Кяшиф Фахрединов. Той е юноша и дългогодишен футболист на Шумен, а за последно игра в Любимец.

 

Юношата на Левски Емил Йорданов, играл в Чавдар (Етрополе) през миналия сезон, пък няма да остане в Добрич, е решението на старши треньора на Добруджа. Халфът бе изпробван в последната контрола на жълто-зелените срещу балчишкия Черноморец.

 

Старши треньорът на Добруджа Валентин Ангелов съобщи още, че всички футболисти на тима са възстановени от контузии и ще може да разчита на тях за мача с Ботев. В състава се завръща и головата машина Филип Филчев, който пропусна заради травма последните две контроли на Добруджа.

 

В предсезонните проверки Добруджа записа последователно следните резултати:

 

Черноморец (Балчик) - Добруджа 2:5

Несебър - Добруджа 1:1

Етър - Добруджа 2:0

Светкавица - Добруджа 2:1

Тунджа (Ямбол) - Добруджа 1:1

Доростол - Добруджа 1:0

Добруджа - Спартак (Варна) 2:1

Добруджа - Черноморец (Балчик) 6:0