Поколения учители събра Тържествен педагогически съвет по повод 55-годишнината на ДГ №8 „Бодра смяна”

Тържествен педагогически съвет се проведе по повод 55-годишнината от откриването на ДГ № 8 „Бодра смяна“ в Добрич.

Поколения учители събра Тържествен педагогически съвет по повод 55-годишнината на ДГ №8 „Бодра смяна”

В него участваха всички педагогическите специалисти от детската градина, учители, които са работили в нея от откриването й и през годините, бивши директори, членове на Обществения съвет, на СНЦ „Добричко училищно настоятелство“. Презентационен доклад на тема „Ретроспективен поглед към настоящето и бъдещето на детската градина“ изнесе директорът на ДГ „Бодра смяна” Кристина Фотева.

„Този педагогически съвет е среща на поколения учители, на тържество и духовност, на равносметка за миналото, настоящето и бъдещето” - с тези думи директорът откри събитието.





Албуми със снимки, споделени спомени и подредена в изложба педагогическа литература от времето на откриването на детската градина върнаха в миналото учителите, работели в нея и предизвикаха професионалния интерес на настоящите педагогически специалисти.

ДГ №8 „Бодра смяна“ в Добрич е официално открита на 24 декември 1963 година. Тя е първата детска градина в града, построена специално по типов проект. ДГ 8 „Бодра смяна“ е единствената детска градина в Добрич и областта, която е носител на високото отличие Орден „Кирил и Методий“ III степен.

Днес, 55 години по-късно, екипът в  ДГ 8 „Бодра смяна“  е съчетал в себе си традиция, опит и новаторство.