Обновената сграда на Пожарната в Добрич – нова придобивка за 100 служители

100 служители се радват на обновената сграда на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Добрич, която официално откриха с водосвет.

Обновената сграда на Пожарната в Добрич – нова придобивка за 100 служители



Както Добрич Онлайн писа общата стойност на проекта е 600 000 лева. Дейностите включват проектиране, авторски надзор и изпълнение на строително ремонтни работи по внедряване на мерки за енергийна ефективност, конструктивно възстановяване и укрепване, мерки, свързани с подобряването на достъпа за лица с увреждания, както и строителен надзор по време на строителство.



Проектът вече е приключен и е факт със съдействието на кмета на Добрич и целият му екип, коментира директорът на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Дарин Димитров. По негови думи новите условия означават много за тях. Директорът подчерта, че през зимата помещенията, преди ремонта, са били изключително студени и са имали проблем с топлата вода, която за тях е много важна.

Когато екипите се върнат от произшествие са в състояние, което не е хигиенично. В тези условия вече ще могат да се приберат на топло и да се изкъпят, благодарение на топлата вода, сподели Дарин Димитров. Той бе категоричен, че всеки иска да работи в уютна и топла сграда. Директорът на Пожарната уточни, че тя се посещава от около 100 служители, като ежедневно броят на хората е около 50.


Йордан Йорданов, кмет на Добрич, благодари на всички, положили усилия да се осъществи официалното откриване на обновената сграда на Пожарната. Той заяви, че предстоят още подобни проекти. Първо максимално трябва да разрушим онова, което е старо и неизползваемо и да изградим подобни комплекси, инфраструктура и канализация, каза кметът.

На официалната церемония присъстваха още областният управител Красимир Кирилов, директорът на Областна дирекция на МВР старши комисар Никола Панчев, началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР главен инспектор Жулиян Минев, партньори и изпълнители.


Ремонтът се е извършил по проект “Внедряване на мерки за енергийна ефективност и ремонт на сградата на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението (РС ПБЗН) – Добрич”. Той е част от Инвестиционната програма на Община град Добрич за периода 2014-2020 и се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.