Златен медал и стипендия за Добромир от Добрич на световен математически шампионат

Златен медал и стипендия спечели Добромир Ангелов от Добрич на провелия се преди дни IX Световен математически отборен шампионат WMTC 2018 година. Шестокласникът е родом от Добрич, но от миналата учебна година е възпитаник на математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна.

Златен медал и стипендия за Добромир от Добрич на световен математически шампионат

Престижната математическа надпревара се проведе във Варна и бе организирана от Съюза на математиците в България, Община Варна и гимназията на Добромир - МГ "Д-р Петър Берон". 



В IX Световен математически отборен шампионат WMTC сили мериха млади математици от 16 страни от Европа, Америка Африка, Азия и Австралия. Във индивидуалното състезание във възрастовата група на добричкия математик – Junior, участваха 131 деца, а в отборното – 22 тима. 


В индивидуалната надпревара резултатът на Добромир Ангелов е в Топ 4 в група Junior. Той и останалите трима математици в четворката получиха златни медали и стипендии.

В отборното класиране тимът на МГ „Д-р Петър Берон“ спечели първо място. И още едно първо място – в надпреварата Relay Team, която е по двойки. 


Награждаването на победителите в IX Световен математически отборен шампионат WMTC 2018 година се състоя в събота в Двореца на културата и спорта във Варна.