Марияна Николова замести Валери Симеонов

Марияна Николова замести Валери Симеонов като вицепремиер в състава на третия кабинет Борисов.

Марияна Николова замести Валери Симеонов

Това стана с гласа на 116 "за", 62 "против" и без въздържали се. Това стана при процедура на прегласуване, в която участваха общо 178 депутати. 


Депутатите от "Атака" не присъстваха в парламентарна зала, като от групата на Обединени патриоти гласуваха 19 депутати от 27.

Припомняме, че вчера късно вечерта стана ясно, че досегашният началник на кабинета на вицепремиера Валери Симеонов - Марияна Николова, е предложена да стане вицепремиер по демографската политика на мястото на подалия оставка Симеонов. Предложението бе подписано от премиера Бойко Борисов. 

Преди това повече от 6 часа в сградата на Министерски съвет се проведе среща на малката коалиция във връзка с поредния разрив между патриотите и искането на Волен Сидеров и другия вицепремиер Красимир Каракачанов да подаде оставка.

Така и не стана ясно точно в какъв формат се е провела срещата и дали на нея е присъствал премиерът Борисов. 

Самият Волен Сидеров излезе доста по-рано от Министерски съвет и даде лаконични отговори на журналистите: "Всичко изчистихме. Всичко е наред. Всичко е прекрасно... Няма нищо какво да ви кажа специално... Аз съм един прост депутат."

И тази сутрин партньорите от ВМРО не бяха наясно точно как ще гласуват депутатите от "Атака" в групата на Обединените патриоти. Депутатът Александър Сиди призна, че няма официално решение на парламентарната група, а колегата му Красимир Богданов призова да се даде шанс на Николова.