Стотици добричлии излязоха на импровизиран протест с призиви „Оставка!”, „Промяна!” и „Събуди се, народе!”(+СНИМКИ)

Стотици добричлии излязоха на импровизиран протест днес в центъра на града. Първоначално на площад ”Свобода”, където се събраха, броят им не бе голям, но в последствие към тях се присъединиха и други граждани, решили да изразят недоволството си.

Стотици добричлии излязоха на импровизиран протест с призиви „Оставка!”, „Промяна!” и „Събуди се, народе!”(+СНИМКИ)



Протестът бе организиран със събитие във Фейсбук, което днес бе изтрито. От социалната мрежа научиха и полицаите, които охраняваха проявата. Недоволните скандираха „Оставка!”, „Промяна!”, „Събуди се, народе” и надуваха клаксони. От площад „Свобода” те се отправиха към градския парк „Свети Георги”. Там пресичаха масово на пешеходна пътека и спряха движението за около 15 минути. След това се отправиха да пресичат на „Тракийски”.

„Протестирам, защото ми писна. От всичко ми писна – сподели за Добрич онлайн Михаела Стефанова. - Писна ми да живея в България, а я обожавам тази страна. Но не обичам вече държавата. Всичко трябва да се промени, нищо не е както трябва вече. Всичко трябва да се срине и да се започне отначало”.  Съгражданката ни посочи, че хората живеят много бедно и мизерно, на много от тях им е трудно да си платят сметките, да си нахранят децата. Стефанова попита кой ще плаща 1 000 лева за Гражданска отговорност. „И аз искам да карам хубава кола, но колко хора в България могат да си го позволят”, допълни тя.


„Протестирам, защото вече яко ни е застанал чаталът на врата, искаме промяна. Всичко трябва да се промени – сподели Стела Илиева. - Тази държава не прави нищо в защита и подкрепа на народа”. По думите й е необходима пълна промяна на правителството и парламента, на мястото на сега управляващите трябва да дойдат млади хора. „Трябва да се мисли в посока да се задържат младите в България. А не да правим така, че да ни е удобно, да казваме, че ни е стабилна държавата, а в същото време да гледаме как младежта напуска страната”, категорична е Илиева.

„Тук съм за по-добър живот на децата ни, на внуците ни, да не излизат от България – каза Иванова. - Народът трябва да се събуди. Първо, трябва да променим хората, които са горе. Да дойдат нови хора, които да измислят по-добри закони, за да живее народът по-добре. А не да бягат нашите умове, да се изнизват от България. А ние да обедняваме все повече и повече. Боледува нашият народ”.

„Сваляне на правителството, но не само сваляне, но и наказания. Дългосрочно служебно правителство. Свикване на Велико Народно събрание, промяна на Конституцията”, това трябва да стане в България според Пепа Димитрова. По думите й нищо добро не се е случвало в тази държава пред последните години. Димитрова сподели, че е отишла на един от протестите на майките на деца с увреждания. „А другите си седят по кафетата, минават, гледат, бездейни, безучастни. Така няма да стане. Обезверена съм. Трябва да сме повече хора, за да им светне лампичката на онези отгоре”, допълни съгражданката ни.