Бармани и сервитьори работят по 24 часа по морето

Бармани и сервитьори работят по 24 часа без прекъсване в заведенията в курорта „Слънчев бряг”. В същото време те получават осигуровки като за четиричасов работен ден, съобщиха от НАП.

Бармани и сервитьори работят по 24 часа по морето
Бармани и сервитьори работят по 24 часа без прекъсване в заведенията в курорта „Слънчев бряг”.

В същото време те получават осигуровки като за четиричасов работен ден. Нарушенията засякоха данъчните, които продължават проверките си по Черноморието.

Работодателите им ще бъдат глобени още утре и от НАП, и от Инспекцията по труда.

Санкцията за неверни данни в осигурителните декларации стига до 5000 лв.

Комисията за защита на потребителите ще затвори две новопостроени крила на хотел в Слънчев бряг, както и един от ресторантите му, съобщиха още от Националната агенция по приходите.

Причина за крайната мярка е, че новите части от сградата и ресторанта не са направили задължителната категоризация по закон.

Доставките на алкохол, безалкохолни напитки и храни в нощните заведения в ”Слънчев бряг” са извършвани без документи, не са издавани фактури, а покупките са финансирани с укрит оборот.
 
Възложена е проверка и на най-голямата борса в курорта за храни и напитки. Открити си доказателства, че борсата също укрива значителна част от приходите си.

През миналия летен сезон НАП подложи на открито данъчно наблюдение близо 80 от най-популярните нощни заведения по Черноморието, припомниха от Агенцията. За малко повече от месец, „на светло” излязоха близо 4,5 млн. лв. укрит оборот. След проверките всички фирми без изключение увеличиха месечните си вноски по ДДС в бюджета със средно 50%.