Клуб „46-и пехотен Добрички полк” отличен с медал от Министерството на отбраната

Министерството на отбраната награди регионален клуб „46-и пехотен Добрички полк” с медал за заслуги във военната история. Това съобщи в началото на заседанието на Общинския съвет председателят на клуба д-р Добрин Добрев.

Клуб „46-и пехотен Добрички полк” отличен с медал от Министерството на отбраната

Той разказа пред съветниците за дейността на РК „46-и пехотен Добрички полк”. Последната проява бе националният турнир по стрелба с историческо дулнозарядно оръжие “Найден Николов – Войводата”, който бе организиран от добричките реставратори и се проведе в нашия град през изминалата събота.



Д-р Добрев представи пред общинските съветници три вестника, които регионалният полк е възкресил от историята в съвремието след много работа, включително и в библиотеки в Лондон и Санкт Петербург. Това са броеве на „Дейли нюз”, на руски вестник с манифеста, с който се обявява Руско-турската война и на в. „Добруджа” от историческите дни на Добричката епопея през 1916 година.

Стана ясно, че предстои РК „46-и пехотен Добрички полк” да направи предложение до Общината през следващото лято в Добрич да се проведе военно-исторически фестивал.