РЗИ затвори салона на СУ „Любен Каравелов“, в момента извършват ремонтни дейности

Трета седмица физкултурният салон на СУ „Любен Каравелов“ е затворен от Регионалната здравна инспекция, научи Добрич Онлайн.

 РЗИ затвори салона на СУ „Любен Каравелов“, в момента извършват ремонтни дейности

Светла Иванова, директор на учебното заведение, потвърди информацията. Причината е неизвършени ремонтни дейности по предписание на РЗИ – Добрич от две години, каза Светла Иванова. Тя сподели, че първата година са ги отложели, а през втората също не са били осъществени заради липса на парични средства. Стигнахме до момента, в който РЗИ - Добрич издаде заповед за спиране от експлоатация на големия физкултурен салон, поясни директорът на СУ „Любен Каравелов“ .



По думи на Светла Иванова след посещение и консултации от страна на зам.-кметът д-р Емилия Баева са започнали вътрешни ремонтни дейности на салона в училището. 

Общинското предприятие „Комуналстрой“ се ангажира да извърши необходимите дейности, а средствата и материалите са осигурени от бюджета на СУ „Любен Каравелов“, каза Светла Иванова.

Подновени са водосточните тръби, които са били изгнили и при валежи са овлажнявали стените. Освен това са шпакловани и боядисани стените и тавана.

Вчера мина проверка на РЗИ – Добрич във връзка със седмичното разписание. Видяха, че все още салонът не е в експлоатация. Издала съм заповед и на колегите да не го използват, за да не се нарушава заповедта. Когато салонът е готов ще се обърна към РЗИ и ще подам заявление, за да разгледат молбата ми и ако отговарям на изискванията да го пусна в експлоатация, обясни Светла Иванова.

Ремонтите дейности трябва да бъдат приключени най-късно до 29 октомври, понеделник. След като окончателно завършват може да се уточни стойността им, каза директорът на СУ „Любен Каравелов“.

Светла Иванова увери, че часовете по физическо възпитание и спорт не са били нарушени, тъй като времето е позволявало те да бъдат прекарани навън.