МБАЛ - Добрич представи възможностите за работа в лечебното заведение пред ръководството на Медицински университет - Варна

Възможностите и условията за работа в МБАЛ-Добрич бяха представени вчера на среща пред ръководството на Медицинският университет-Варна.

МБАЛ - Добрич представи възможностите за работа в лечебното заведение пред ръководството на Медицински университет - Варна

В нея участваха изп. директор на МБАЛ - Добрич д-р. Светозар Байчев и неговият заместник - д-р Бисер Ботев, както и партньорите им от Кардиамед. От страна на домакините участва ръководството на МУ „Проф. д-р П. Стоянов“ в лицето на зам. ректорът проф. Костадинова, международно сътрудничество, акредитация и качество, проф. Стоянов - декан на факултета по медицина, проф. Керековска-зам. ректор по учебната дейност, проф. Георгиев- кардиолог, ръководител на СДО /След дипломно обучение/ - Мария Иванова и началник на Центъра за кариерно развитие.



По време на срещата по инициатива на МБАЛ-Добрич, ръководството на болничното заведение представи не само условията за труд, работната среда и възможността за специализация на млади лекари в нея, но и възможностите, които предоставя Общинският фонд „Здраве“, за подпомагане на млади специалисти.

По време на тристранната среща бе постигнато съгласие и уверение за по- нататъшни стъпки и конкретни действия.

Това е първата по рода си такава среща, която ръководството на болницата в Добрич организира с цел привличане на лекари и специализанти за работа в лечебното заведение.

Ръководството на МБАЛ Добрич е поканено да присъства на церемониите на 3-ти ноември при дипломиране на специалистите от факултета по Обществено здраве и на 10-ти ноември- церемонията по дипломиране на лекари.