409 408, 64 евро за закупуване на техника за извънредни ситуации получи Община Шабла

409 408, 64 евро безвъзмездна финансова помощ по проект получи Община Шабла за закупуване на техника за извънредни ситуации, съобщават от кметството.

409 408, 64 евро за закупуване на техника за извънредни ситуации получи Община Шабла

В сградата на община Овидиу, Румъния проведоха встъпителна пресконференция за представяне на  проект „Интегрирано управление на риска и ефективни реакции на органите за гражданска безопасност“, в който Община Шабла е партньор по проекта на община Овидиу и на Фондация „Идеин развитие“.



Одобрената безвъзмездна финансова помощ по проекта е в размер на 988 827,12 евро, от които 409 408, 64 евро за Община Шабла. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

Специфичните цели на проекта са оборудване на местните власти със специализирано оборудване за ефективна реакция при овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и отстраняването на последиците от тях.

Проектът предвижда закупуване на снегопочистваща техника, оборудвана с пясъкоразпръскващо устройство, V-образно гребло, роторен снегорин и помпа, в случай на наводнение /за отводняване/, лодка за извънредни ситуации, както и закупуване на оборудване за екипа на доброволното формирование. Също така се предвижда поставяне на оповестителна сигнализация при извънредни ситуации, обучения на екипа на доброволното формирование в Шабла.

От страна на Шабла в конференцията участваха членове от екипа за изпълнение на проекта с позиции - мениджър „Връзки с обществеността“ и счетоводител.

Двете Общини изразиха желанието си да работят съвместно за успешната реализация на проекта.