Бъдещето на старата жп гара в Добрич ще бъде решено след широко обществено обсъждане

Кметският екип приема идеята собствеността на старата жп гара да бъде прехвърлена на Община град Добрич, съобщават от институцията.

Бъдещето на старата жп гара в Добрич ще бъде решено след широко обществено обсъждане

Както Добрич онлайн писа, на предстоящото заседание на Общинския съвет съветниците от ГЕРБ внасят докладна записка с предложение за вземане на решение за внасяне на искане за безвъзмездно прехвърляне на сградата, което е държавна собственост, на Общината. Искането ще бъде внесено чрез областния управител до министъра на регионалното развитие и благоустройството, а чрез него – в Министерския съвет.



Ще се проведе широко обществено обсъждане за бъдещето на емблематичната сграда в Добрич, съобщават от Общината. Под внимание ще бъдат взети и предложения на професионалните организации, в това число и вече съществуващите два дипломни проекта на архитекти, придобили лиценз за проектиране на сгради, представляващи недвижима културна ценност.

При обсъждане на докладната администрацията ще предложи имотът да бъде актуван като публична-общинска собственост, за да се избегне възможността да бъде придобит от частни лица.