За напредъка по санирането на 20 блока по националната програма информират от Общината

Актуална информация за движението на дейностите по 20-те блока в Добрич, които се санират по Националната програма по енергийна ефективност, предостави Петър Енев – директор на дирекция „Икономическо развитие, европейски фондове и обществени поръчки” в Общината. Причината е високия интерес от страна на гражданите.

За напредъка по санирането на 20 блока по националната програма информират от Общината

Стана ясно, че за блока по ул. „Марин Дринов“, вход Б на 10 октомври е сключен договор за проектиране и изпълнение на строително монтажните работи. На 16 октомври такъв договор е сключен за ЖК „Балик“, блок 24.  



За един от блоковете – по бул. „Трети март“ 10, изборът на изпълнител се обжалва. За ЖК „Дружба“, блок 9 избраният изпълнител се е отказал от сключване на договор и ще бъде проведена нова процедура.  

За всички останали блокове се очакват документи от избрания изпълнител. Те са на следните адреси: ЖК „Дружба“, блок 38, вход А и Б,  ЖК „Балик“, блок 60, ЖК „Балик“, блок 44, ул. „Емона“ блок 5, вход А и Б, ЖК „Дружба“, блок 15, ул. „Кирил и Методий“ 3, ЖК „Строител“, блок 68, ул. „Абрит“ 7, ул. Кубадин“ 1, ЖК „Дружба“, блок 5, ЖК „Балик“, блок 7, бул. „Добричка епопея“ 12, ЖК „Дружба“, блок 14, ул. „Дунав“, блок 20, бул. „Трети март“ 12 и ЖК „Балик“, блок 21.

Петър Енев обясни, че става дума за изискуемите документи, които строителят следва да подготви съгласно обществената поръчка. Тук не влизат удостоверение за липса на данъчни задължения, удостоверение за свидетелство за съдимост и всякакви други, които зависят от страна на Общината. Те вече са подготвени в дирекцията и е спестено на строителите обикаляне по институции, каза директорът.