350 млади плувци от цялата страна мерят сили в турнира „Златна Добруджа” в Добрич

Четвъртото издание на националния турнир по плуване „Златна Добруджа” се провежда днес и утре в спортен комплекс „Русалка” в Добрич. Той е включен в календара на Българската федерация по плувни спортове /БФПС/.

350 млади плувци от цялата страна мерят сили в турнира „Златна Добруджа” в Добрич

Организатори са спортен клуб по плувни спортове „Добруджа”, спортен комплекс „Русалка”, Община Добрич, със съдействието на БФПС.

В турнира днес и утре участват 350 плувци от 19 клуба в страната – от градовете Добрич, София, Стара Загора, Силистра, Варна, Бургас, Велико Търново и  Русе, съобщи за Добрич онлайн концесионерът на СК „Русалка” Йордан Андреев. Сили мерят деца, родени от 2001 до 2009 година, в пет възрастови групи във всички стилове.

Ще бъде обявен отборен победител, класираните на първо второ и трето място тимове ще получат купа „Златна Добруджа”. Ще има и индивидуално класиране – на първо, второ и трето място във всяка възрастова група и стил. Победителите ще получат медали.

Турнирът „Златна Добруджа” става все по-популярен, сподели Йордан Андреев. Той обясни обаче, че капацитетът на басейна и форматът на самия турнир не позволяват да се включат повече участници.