На 1 декември стартира кампанията за пререгистрация и нови разрешителни за таксиметров превоз

Стартира кампанията по пререгистрация и издаване на нови разрешителни за осъществяване на таксиметров превоз на територията на Община Добрич за 2019 година.

На 1 декември стартира кампанията за пререгистрация и нови разрешителни за таксиметров превоз

Това съобщи Петър Енев - директор на дирекция „Икономическо развитие, европейски фондове и обществени поръчки“ в кметството.



Кампанията ще започне на 1 декември. Енев отправи молба към предлагащите услугата - да не изчакват последните дни преди Коледа и Нова година, както обичайно се получава. 

Дизайнът на новия стикер е готов, съобщи още директорът на дирекция. В него има промени с цел да бъдат защитени максимално ползвателите на услугата от недобросъвестно копиране на стикера. 

За поредна година ще се придържаме изцяло към Закона за автомобилни превози, т. е. тези, които имат съответните права и разрешителни да упражняват услугата от съответните държавни органи, както и са добросъвестни данъкоплатци на Общината и на държавата, в рамките на 7-8 минути ще получават своето разрешително за упражняване на таксиметрова дейност за следващата стопанска година, каза Енев. Това ще се извършва в Центъра за информация и услуги на гражданите на първия етаж в Общината.