Седмица на морето в Шабла

В понеделник в Шабла бе открита Седмицата на морето, която традиционно се провежда в началото на месец август.

Седмица на морето в Шабла

Организаторите - община Шабла, Общинският детски комплекс (ОДК) в града, читалищата в Шабла, Крапец и Дуранкулак бяха подготвили много игри, музика, песни и танци за присъстващите деца. Гости на празника бяха и малките бадминтонисти от Украйна, които почиват и тренират в Шабла.


Детският празник се състоя в градината на Зеления образователен център, а за доброто настроение на децата и техните родители се погрижи Мики - актьорът Димитър Ялнъзов.

 

С изпълнението на участниците от клуб „Танцувай с мен” при ОДК с ръководител Надя Иванова започна празничната програма. В нея, с танц се представиха и танцьорите към читалище „Слънце” село Крапец, ръководени от Мария Дончева. Присъстващите на събитието имаха възможността да чуят и изпълненията на ученици от СОУ „Асен Златаров”.


Неизменна проява през Седмицата на морето е рисуването на асфалт. Тази година то се проведе под надслов „Аз обичам морето”. На площада пред читалище „Зора”, 35 деца заявили желание за участие в конкурса, създадоха рисунки, в които най-често присъстваха морския бряг, шабленския фар, русалки, лодки и други елементи, които вдъхновиха малките художници, съобразявайки се с темата.


Нелеката задача да отсее и оцени най-добрите рисунки, имаше жури с председател Александър Александров - бивш преподавател по изобразително изкуство, Георги Стефанов - секретар на местното читалище и Галя Камберова - еколог в община Шабла.

 

Първа награда получи Яна Горбатова от Украйна, Сияна Йорданова и Ива Ивелинова от Шабла си поделиха второто място, а Люба Николаева, също от град Шабла, бе трета. Никол Агарев на 3,5 години от Лондон получи награда за най-малък участник в конкурса.