Йордан Йорданов: Тук сме, за да служим на Добрич и гражданите му

„Намираме се в началото на поредния политически сезон, който, за наша радост, винаги е между две знаменателни дати за родния ни град – Добричката епопея и Деня на Добрич. Две дати, които винаги ще бъдат свързани с нас, добричлии. Две дати, които винаги ще ни говорят за доблест, чест и борбеност”.

Йордан Йорданов: Тук сме, за да служим на Добрич и гражданите му

Това каза в обръщение към общинските съветници и общинската администрация кметът на Добрич Йордан Йорданов в началото на днешното заседание на Общинския съвет.
 
Той посочи, че започва с тази историческа препратка, защото това, което сега се прави, винаги ще се измерва и оценява по това, което са направили  предшествениците ни. „Независимо от разстоянието на времето, това са датите, които трябва да ни обединяват и да ни напомнят, че сме тук да служим на Добрич и добричките граждани”, посочи кметът.

По думите на Йорданов, ръководна трябва да е истината, че Добрич винаги е имал грамотни, отговорни и работливи граждани. И ако се постави техният интелект над всички политически и конюнктурни интереси ще се постигне повече отколкото са направили предците ни.

„За мен Добрич ще остане най-важен. Така, както е било и до сега. Защото бързо и популистко се обслужва личен интерес, трудно и бавно се работи, за да се случи нещо добро за целия град”, каза градоначалникът.

Той призова всички да горят от идеята Добрич да стане по-добро и уютно място за живеене, тъй като само по този начин може да се отговори на предизвикателствата – да се спре обезлюдяването, да се надделее над апатията и бездушието. „Искам да ви напомня, че и аз, и вие, от различните политически сили, сме преди всичко граждани на Добрич и сме получили доверието на добричлии. Проблемите на Добрич са наши проблеми независимо в кой квартал живеем и какви са политическите ни интереси”, заяви кметът.

По думите му с навлизането в последната година на мандата всички трябва да са по-отговорни, по-ангажирани, по-можещи. „Ако през първата година сме се учили, през втората сме търсили верния път, сега е време да го направим. Единствен критерий за нашата работа са конкретни резултати и те се измерват лесно – със състоянието на блоковите пространства, със здравината на плочките, със състоянието на улиците и не на последно място - с финансовите загуби на Общината”, каза кметът.

„В навечерието на 25 септември, ако някой е забравил, нека попита тези, които помнят - Свободата на Добрич е велика победа. Да се замислим над нашите малки битки, колко нищожни са те в исторически план. Колко са  безсмислени и най-важното - колко пречат на нашето днес. Да се обединим към решаването на проблемите на Добрич, защото никой не може да се скрие от отговорност”, призова Йордан Йорданов.