С поднасяне на цветя на паметника на Захари Стоянов Добрич чества 133 години от Съединението

С поднасяне на цветя на паметника на Захари Стоянов днес в Добрич отбелязваме 133 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Инициативата е през целия ден.

С поднасяне на цветя на паметника на Захари Стоянов Добрич чества 133 години от Съединението

По повод празника Община Добрич се обръща с поздрав към гражданите:




Уважаеми съграждани,

Празниците на един народ са образ на неговата национална идентичност. Те носят послание, стремежи и мечти, които са неподвластни на времето и устояват на всички превратности и обрати. Такъв празник за нас е 6 септември - Денят на Съединението на България с Източна Румелия. Ден, който събира в едно националните въжделения за единство и независимост. Ден, в който отдаваме почит на всички онези българи, които не само превърнаха в реалност народния копнеж за единна и свободна България, но и не пожалиха сили и воля, за да продължим с гордост да дописваме историческите си страници.

Днес, 133 години след паметните събития на 6 септември 1885 година, ние ще сведем глава пред героите на Съединението и ще обещаем да пазим Свободата, такава каквато ни я завещаха, за да пребъде България, за да звучи българската реч, за дирята, която ще оставим след себе си.

Да бъдем достойни, да бъдем единни, да бъдем българи!

Честит 6 септември!