Чуждите туристи масово лъжат, че са ги обрали и прибират застраховки

80% от сигналите за кражби от туристи по Черноморието са фалшиви.

Чуждите туристи масово лъжат, че са ги обрали и прибират застраховки
Чуждите туристи масово злоупотребяват с имиджа на България като несигурна държава и подават фалшиви сигнали, че са ги обрали, за да приберат парите от туристическите си застраховки. Това заяви в интервю за Информационна агенция КРОСС Елена Иванова, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/, собственик на хотел в к.к. „Слънчев бряг” и председател на СНЦ „Съюз на собствениците” – Слънчев бряг.

„Това, което със сигурност знаем, и хотелиерите, и в полицията го знаят, и общо взето е публична тайна, е, че 80% от тези сигнали са фалшиви. Полицията обаче е длъжна да ги напише в сводката си, защото е подаден такъв сигнал”, обясни тя.

Според Иванова, чуждите туристи определено злоупотребяват с информацията за държавата ни, че не е достатъчно сигурна, че има много кражби и трябва да пазим вещите си.

„Това нещо не го правят българи, правят го предимно европейски гости, за съжаление. Обявяват липсващи вещи, било от стаите, било от плажа. Обявяват едни баснословни суми от по няколко хиляди евра, с които по никакъв начин няма как да са дошли на почивка, още повече с резервация all-inclusive, при която всичко им се предоставя”, обясни Елена Иванова.