Пожарникар изнесе на гръб паднало в пропаст 13-годишно дете от Добрич

Дете на 13 години от Добрич падна в пропаст в близост до градския парк „Свети Георги“ и бе спасено от служители на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, научи Добрич онлайн от директора й Дарин Димитров.

Пожарникар изнесе на гръб паднало в пропаст 13-годишно дете от Добрич

Инцидентът става вчера между 17 и 18 часа по ул. „Тодор Каблешков“, която в края си към парка завършва с пропаст. Деца – момичета и момчета играели в района. Едно от тях се катерило на дърво, сух клон се счупил и то паднало в пропастта. Покрай мястото минал живеещ наблизо мъж, който видял разтревожените деца и чул стенещото момче. Веднага подал сигнал на тел. 112. На място пристигнали служители на полицията и пожарната и линейка на Центъра за спешна медицинска помощ. 




Огнеборците разчистили терена, сглобили няколко стълби и успели да слязат при пострадалото момче. Поставили му на място шина на единия крак, тъй като имало съмнения, че е счупен. Пожарникарят Стефан Митев с помощта на колегите си изнесъл детето на гърба си.

Момчето е откарано в болницата в Добрич, съмненията се потвърдили – единият му крак бил счупен. 

Детето е имало късмет, защото пропастта е много дълбока – около 20 метра, каза Дарин Димитров. По думите му, момчето паднало на около 4.5-5 метра дълбочина. В тази част пропастта нe била съвсем отвесна и то успяло да се закрепи на насъбрани пръст и клони.