Кметът на Община Каварна бе официален гост на „Земпленския събор“ в Михайловце, Словакия

Делегация водена от кмета на Каварна Нина Ставрева посети град Михайловце, Словакия и се срещна с кмета Вилиам Захорчак.

Кметът на Община Каварна бе официален гост на „Земпленския събор“ в  Михайловце, Словакия



По повод 49 години от „Земплинския събор“, който трае два дни бе подготвена изключително богата фолклорна и културна програма.  Кметът на Община Каварна бе официален гост на събитието, заедно с Кирил Бахнев – представител на Общински съвет-Каварна и Нели Горчакова, която е почетен гражданин на Община Михайловце от 2016 г.


Делегацията от Каварна посети болницата в Михайловце, която е с най-ново поколение оборудване и е най-голямата в Словакия. Представена бе и спортната зона, която разполага с огромен стадион и клубове по баскетбол, хандбал, ръгби и футбол.


Делегацията посети и най-голямото езеро в Словакия- „Ширава“, което е с дължина 13 км. и е на 6 км. от Михайловце. Там е най-топлата част на страната и по тази причина е предпочитано място от много туристи. Нина Ставрева сърдечно отправи официална покани към кмета на Михайловце и фолклорните състави на града да вземат участие в дните на Славянската култура в Каварна, които ще се проведат през месец юни следващата година.


„Изключително сме доволни от топлото посрещане на господин Вилиам и неговия екип. През тези три дни имахме възможност да се докоснем до културата, традициите и забележителностите в Община Михайловце. За нас бе огромно удоволствие да бъдем част от празничните дни. Надявам се и за напред да поддържаме топли и добри взаимоотношения като побратимени градове“, заяви кметът на Община Каварна Нина Ставрева.