За превишаване на разрешената скорост дебнат от днес по пътищата

Специализирана операция за контрол на максималната скорост на пътя стартира днес в цялата страна, съобщават от Главна дирекция “Национална полиция”.

За превишаване на разрешената скорост дебнат от днес по пътищата

Акцията се провежда на територията на всички европейски държави, членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция- TISPOL и ще продължи до 12 август.



Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, се отчитат като често срещано нарушение във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за възникването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа.

Статистиката сочи, че през 2017 година в България превишената и несъобразена скорост продължава да е заема най-голям дял в пътно-транспортните инциденти по вина на водачите. По този показател данните за страната са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз.

По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”.