Световната седмица на кърменето ще се отбележи в Добрич

Световната седмица на кърменето (1 - 7 август) се отбелязва от 15 години в над 120 страни по света. От няколко години към инициативата се присъедини и България. През тази година темата на Седмицата е "Да поговорим! Кърменето – 3D изживяване!".

Световната седмица на кърменето ще се отбележи в Добрич

Националната кампания за Световната седмица на кърменето има за цел да привлече вниманието и да ангажира цялото общество към ключовото значение на кърменето за много аспекти от частния и обществен живот.
 
Регионална Здравна Инспекция - Добрич, съвместно с Ла Лече Лига България, ще отбележи Световната седмица на кърменето с провеждане на лекция-дискусия на тема: „Да поговорим! Кърменето – 3D изживяване”, на 05 август от 10.30 до 12.30 часа в залата на РЗИ Добрич. Ще бъдат представени на майките любопитни факти за кърменето и отглеждането на бебетата в различни части на света. Те трябва да знаят, че кърменето създава близка връзка между майката и детето, удовлетворява емоционалните нужди на бебето и майката.


 

От изключително значение фактът, че майчиното мляко е идеалната храна за новороденото. То съдържа имунозащитни съставки срещу болести и подпомага развитието на имунната система при детето. Освен това кърменето намалява риска за майката от злокачествени заболявания на гърдата и яйчниците, съобщават от РЗИ - Добрич.

 

Ла Лече Лига организира още събития в Добрич в рамките на Световната седмица на кърменето. На 3 август, сряда, от 11 до 13 часа, в детски кът “Шрек”, Сентрал Мол, ет. 2, ще се проведе бебешко кафе, на тема: “Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!”

На 5 август, петък, от 13 часа, се организира посещение на Родилното отделение на МБАЛ гр. Добрич.