Почивката в чужбина – все по-предпочитана от добричлии

През последните години осезаемо се увеличава броят на добричлиите, които избират да прекарат своята почивка в чужбина.

Почивката в чужбина – все по-предпочитана от добричлии
Според Татяна Русева – управител на туристическа агенция „Рандеву” – Добрич, намираща се в сградата на Стоматологията, няколко са основните фактори за тази тенденция.

На първо място почивката зад граница се избира заради чисто психологическия ефект, че тя може да излезе по-евтино отколкото по-родното Черноморие. 7 дни на турските курорти струват по-малко отколкото на българските, обясни Татяна Русева.

Освен това, за една и съща цена, в чужбина туристът получава по-високо качество на услугата. Родният турист не е уважаван достатъчно в България, за сметка на чуждите летовници, докато в чужбина туристът винаги е на първо място, категорична е Татяна Русева – управител на туристическа агенция „Рандеву”. В българските туристически обекти често се работи на принципа „ден година храни” и цените се нереално високи, като например 180 евро за нощувка в хотел 4 звезди, смята още тя.

Българинът по принцип обича да пътува, което също обяснява нарастващото търсене на почивките зад граница.

Най-предпочитаните от добричлии дестинации за летен отдих в чужбина са Турция и Гърция.

Най-голям интерес за екскурзии в чужбина в туристическа агенция „Рандеву” през тази година има към посещението на Скандинавските страни. През миналата година пък най-търсената екскурзия на агенцията е била Париж, Виена и Залцбург.

Изключително интересна е и програмата „Златна възраст” на туристическа агенция „Рандеву”. Тази почивка предлага огромни преференции на хората над 55-годишна възраст. Пълен пансион в хотел 4 звезди в Малта, Италия, Испания или Хърватска за 7 дни не надвишава 400-450 евро. В тази цена са включени и самолетните билети.

Нашата задача е да помогнем на клиента в избора му на подходяща почивка, подхождаме индивидуално към всеки, който иска да почива в чужбина и го насочваме към най-подходящата за него дестинация, сподели управителят на агенция „Рандеву”.

Дългогодишният опит в бранша на Татяна Русева показва, че българинът планира своя летен отдих в последния момент, за разлика от западноевропееца, който още от зимата вече е готов с резервацията си. Често при нас идват семейства, които желаят още от следващия ден да заминат на почивка в чужбина, но ние успяваме да реагираме веднага на желанието им и да осигурим техния отдих, разясни управителят на агенция „Рандеву”.

Интерес от стана на жителите на Добрич през последните години има и към почивка в по-екзотични дестинации. Туристическа агенция „Рандеву” предлага почивки в Куба, остров Бали, Сейшелски острови, Виетнам, Тайланд, Австралия и други.

Все по-търсени от добричлии са и круизите. От миналата година те са на по-достъпни цени (400 – 500 евро) на човек. Интерес има към круизите до Италия, Испания, Мароко, Западна Европа.

За нас най-важно е клиентът да останe доволен, категорична е Татяна Русева. В агенция „Рандеву” предлагаме изобилие от услуги и хотели, като голяма част от тях са лично посетени от екипа и знаем какво предлагаме, продаваме  само  одобрени  от нас програми, обясни тя. Именно поради тази причина фирмата бележи непрекъснат възход, изразяващ се в трайно нарастване на обслужените от нея клиенти от една страна и в постоянно усъвършенстване на организацията на работа и повишаване качеството на предлаганите разнообразни услуги.

Един радващ за агенцията статистически показател е фактът, че голяма част от клиентите пътуват с фирмата за втори – трети път, което очевидно означава, че са били доволни от получените от тях услуги. Над половината от клиентите, които пътуват за първи път с нас, ни търсят след препоръка от близки и приятели, сподели управителят на агенция „Рандеву”.