Обвиненият за убийството на Яна остава в ареста

Пламен Трифонов, който бе обвинен в убийството на Яна Кръстева, окончателно остава в ареста. Намерените косми по трупа на жертвата са морфологично сходни с тези по тялото на Трифонов. Въпреки това обвиняемият настоява, че не е извършил зловещото деяние.

Обвиненият за убийството на Яна остава в ареста
Софийски апелативен съд остави окончателно в ареста Пламен Трифонов, обвинен за убийството на Яна Кръстева.

САС подкрепи изцяло мотивите на СГС, който миналата седмица наложи най-тежката мярка за неотклонение на Трифонов. Съдът смята, че има достатъчно доказателства да се направи обоснован извод за съпричастност на обвиняемия към убийството.

Биологична експертиза установява, че намерените косми по трупа на жертвата са морфологично сходни с тези по тялото на Трифонов – от ръцете, гърдите и половите му органи.

Апелативният съд подчерта, че СГС правилно се е позовал на свидетелски показания на свидетелката Таня Иванова и на майката на обвиняемия. По думите на майката, че след като е извършено убийството, синът й вече нямал желание да посещава Борисовата градина.

Според Съда има опасност обвиняемият да се укрие, което се дължи на липсата на адрес, където Трифонов да пребивава.

Не е изключено да извърши и друго престъпление, което се извежда от механизма на начина на извършване на престъплението.

Пред магистратите Трифонов отсече, че не е извършил никакво убийство и че не познава жертвата.

Според апелативните съдии изводите за авторство на деянието могат да претърпят еволюция в наказателното производство. Иззетите косми от местопрестъплението не биха били достатъчни в по-нататъшното производството в изготвянето на обвинителен акт и още по-малко за постановяването на присъда.