Община Каварна очаква ръст на туристите и през тази година

От 2015 година до днес община Каварна бележи ръст в броя на туристите и броя на реализираните нощувки. Това стана стана ясно на провела се днес пресконференция в комплекс „Топола скайс“.

Община Каварна очаква ръст на туристите и през тази година

Туристическият сезон в община Каварна вече е в разгара си“, сподели кметът Нина Ставрева. Нейните очаквания са крайморската община да посрещне много туристи в началото на следващия месец. Всички хотелски бази и места за настаняване на територията на Каварна са със записани резервации включително и за месец септември.



През 2015 година на територията на Община Каварна са почивали 24 хил. души, през следващата 2016 година те са скочили на 36 хил. През изминалата година броят на туристите е бил 48 хил. Средният им престой е бил 4 дни.

По дании на Общината до 30 юни, тази година около 15 хил. плажуващи  са регистрирали престоя си на територията на Каварна. Преобладават туристи от Румъния, Русия, Чехия, Словакия и Полша.

Най-посещаваният обект на територията на Каварна е нос Калиакра, който е и един от 100-те национални обекта. Други предпочитани от туристите обекти са Яйлата, комплекс „Топола скайс“, фермата за охлюви в с. Българево, Онгъла, Музеят на водката и нос Чиракман, където през 2016 година са възтановени археологическите разкопки.

Източник: http://www.kavarnadnes.com