Задържаха седмина в ареста заради дрога, заловени са само за две денонощия

Седем души са заловени само в рамките на две денонощия - на 20 и 21 юли, заради престъпления, свързани с наркотични вещества, съобщават от Областната дирекция на МВР в Добрич. Всички са задържани за по 24 часа в ареста.

Задържаха седмина в ареста заради дрога, заловени са само за две денонощия

22-годишен шофьор от село Воднянци с инициали Е. Р. е хванат да кара след употреба на дрога. Управляваният от него лек автомобил „Опел“ е спрян от органите на реда на 20 юли около 23 часа в Добрич. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества тестът отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин. 



Трима попаднаха в ареста в ранните часове на 21 юли след като в Каварна е извършена проверка на лек автомобил „Форд” с добричка регистрация. В колата е намерена суха тревна маса с тегло 1,84 грама, реагираща на полевия тест на канабис. И тримата задържани - С. М. (18 г.), Г. К. (18 г.) и И. И. (18 г.), са от Каварна.

Още трима за заловени в Добрич с наркотици. На 20 юли е спипан М. М. (18 г.), в него са намерени 0,4 грама канабис. На следващия ден в 22-годишния П. А. са открити 1,3 грама метаамфетамин, а в Г. Д. (28 г.) – 0.4 грама на канабис. 

По случаите са образувани бързи полицейски производства.