Изпълнители от България, Венецуела и Китай откриват с дефиле „Фолклор без граници”

С дефиле на участниците тази вечер ще бъде открито XVII-ото издание на международния фолклорен фестивал „Фолклор без граници“ в Добрич.

Изпълнители от България, Венецуела и Китай откриват с дефиле „Фолклор без граници”

Дефилето ще проведе от 19 часа от „Стара къща” до сцената на площад „Свобода”, където ще се състои официалното откриване на фолклорната проява. Участие в него ще вземат изпълнители от фолклорен танцов ансамбъл „Добротица”, Добрич, танцов ансамбъл „Венецуела” и Фолклорна танцова трупа от консерватория „Джейджанг”, Китай.



Международният фолклорен фестивал „Фолклор без граници“ ще се проведе от днес до 25 юли. Той е под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Изданието се организира съвместно с Националната секция на  CIOFF – България (Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства, асоцииран член на ЮНЕСКО). Тази година в него ще участват 6 състава от чужбина и 1 от Добрич, България.

Дефилета ще има и в следващите вечери от 19 часа от „Стара къща” до сцената на площад „Свобода“, където ансамблите ще изнасят концерти.