Доц. Байчева – удостоена със Златна значка от Шуменския университет

Доц. Байчева – удостоена със Златна значка от Шуменския университет
Директорът на Колеж-Добрич доц. д-р Божанка Байчева бе удостоена с почетната Златна значка за значителен принос за развитието на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и за издигане на авторитета му в страната и в чужбина.

Церемонията се състоя по време на заседание на Академическия съвет, в чиято работа доц. Байчева участва за последен път. Отличието в знак на признателност и уважение бе връчено от ректора на Университета проф. д.и.н. Георги Колев. „От името на академическата ни общност Ви благодаря за всичко, което сторихте през тези години – за труда и усилията, които положихте за развитието на Колежа“, каза проф. Колев.


Доц. Байчева е преподавател в Колежа от 30 години, негов заместник-директор от 2005 година и директор от 2012 година. Поздравления и цветя от преподавателската колегия на Департамента за информация, квалификация и продължаващо образование във Варна поднесе неговият директор проф. д-р Дарина Василева. Букет и сърдечни пожелания за здраве и успешни бъдещи начинания отправи и деканът на Педагогическия факултет доц. д-р Чавдар Сотиров. Към топлите думи се присъединиха и останалите членове на Академическия съвет.


„Трогната съм от вниманието и уважението. Използвам случая да благодаря за поздравите от колегите и декана на Факултета по природни науки доц. д-р Петинка Галчева, които ме изненадаха на последното заседание на Съвета на Колежа. Намеренията ми са да се върна към пианото и композирането на музика“, сподели доц. Байчева.


Повече от 20 години тя бе вокален педагог в студио за поп и рок певци „Сарандев“ в Добрич и талантливи нейни възпитаници са носители на повече от 300 награди от международни и национални конкурси.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+