Каварна отбеляза 181 години от рождението на Апостола на свободата

Жители и гости на община Каварна се събраха пред паметника на Васил Левски в градския парк днес, за да отдадат почит на Апостола на свободата.

Каварна отбеляза 181 години от рождението на Апостола на свободата

„Васил Левски е една от най-светлите, най-силните и най-безспорните личности в нашата история. Колкото времето минава, толкова повече името и делото му ни правят по-горди и по-силни. Левски не написа оди и за България, той не каза като Раковски, че няма нищо по-свято за човека от Отечеството, не се просълзи като Каравелова пред своето Отечество любезно, не изпя вдъхновенните песни на Ботева, той просто и по-човешки изрази синовната си  обич към България като просто се бори и умря за нейното бъдеще, за да остане в българската история като най-голям и завършен родолюбец”, заяви с своето тържествено слово Пенко Георгиев – уредник на историческия музей.



Цветя и венци  на паметника положиха Община Каварна, Общински съвет Каварна, Исторически музей, Народно читалище „Съгласие – 1890”, Съюз на пенсионерите – Каварна, ОУ „Йордан Йовков”, жители и гости на града.

Източник: http://www.kavarnadnes.com/