Медицинска сестра от Добрич с 40-годишен стаж с награда за Спешен медицински специалист

Медицинската сестра Маргарита Спасова от Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич бе наградена в категорията Спешен медицински специалист в рамките на инициативата „Спешните медици, с които се гордеем“ на пациентски организации „Заедно с теб“.

Медицинска сестра от Добрич с 40-годишен стаж с награда за Спешен медицински специалист

Официалната церемония за връчване на първите Грамоти се проведе днес в Медицинския университет във Варна. 



Маргарита Спасова е с 40-годишен трудов стаж в спешната помощ. Тя има богат опит в мобилните екипи и в Районната координационна централа в ЦСМП в Добрич.

Тази година официално за първи път е обявен Световен ден на спешната медицина от Европейската асоциация по спешна медицина EUSEM, който е 27 май, съобщи за Добрич онлайн председателят на „Заедно с теб“ Пенка Георгиева. Тя обясни, че разбрали за инициативата два дни по-рано – на 25 май, но въпреки това решили да учредят за първи път Грамоти на спешни медици от цялата страна, изявили се със своята компетентност и професионализъм. Тъй като нямаше време за номинации решихме кого да наградим от благодарствените имейли, които сме получили през последните месеци, обясни Пенка Георгиева. Сред тях е имало и писмо с благодарност към Маргарита Спасова от Добрич.

Връчването на грамотите се състоя на два етапа, обясни председателят на „Заедно за теб“. По време на първия са връчени пет Грамоти на работещи в Центъра за спешна медицинска помощ в София. Днес, във втория етап,  във Варна са отличени около 30 специалисти в различни категории, сред които Спешен лекар, Спешен медицински специалист, Спешен реанимационен екип, Млади специалисти Спешна медицина, Лекар с принос в стандартизацията на спешната медицина, Специална грамота за спешен лекар и други. 

„Решихме да е на два етапа, защото е хубаво да излезем извън София“, сподели Пенка Георгиева. Тя допълни, че за следващата година организацията ще започне по-рано и ще бъде направена специална анкета, с която да бъдат определени победителите в различните категории.