Първи места от няколко конкурса спечели Петър Трифонов от СУ „Св. Кл. Охридски“

Няколко първи места спечели Петър Трифонов от училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски“ в Добрич от национални конкурси през учебната 2017/ 2018 година. Момчето е възпитаник на 6 а клас.

Първи места от няколко конкурса спечели Петър Трифонов от СУ „Св. Кл. Охридски“

В първия национален ученически конкурс „Времена и будители”, организиран от Националния музей на образованието и Регионалното управление на образованието – Габрово, под патронажа на Министерството на образованието и науката, Петър спечели първо място. Той бе поздравен от заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева. Във „Времена и будители“ се включиха над 200 индивидуални и групови участници от над 25 града и населени места.



Петър Трифонов бе участник и в Националния ученически конкурс, посветен на 180-та годишнина от рождението на Васил Левски. Неговото есе „Моят Левски“ бе включено в сборника създаден от деца „Млади възрожденци“.

Последният успех на Петър е участието му в четвъртия национален конкурс ,,Вазовата България“. Талантливият ученик спечели достойното първо място с разказа „Родно място“. През 2017 г. в Националния ученически конкурс “Вазовата България” участваха над 320 ученици от V до XII клас от цялата страна и ученици от българските училища в чужбина, с творби в следните категории: лично творчество, музикално изпълнение, рисуване, фотография, драматизация и презентация. В тазгодишния конкурс броя на участниците е двойно повече. Така наградата на Петър Трифонов става по-ценна за него и Фамилия Охридски.

Интересът към родното и към нашите безсмъртни будители е достойно за пример както за връстниците на Петър, така и за всеки българин, споделят от СУ „Свети Климент Охридски“.