Излязоха резултатите от второто класиране след 7 клас, записването започва от утре

Министерството на образованието и науката изнесе резултатите от второто класиране след 7 клас. Те са публикувани на сайта МОН на адрес: https://priem.mon.bg/.

Излязоха резултатите от второто класиране след 7 клас, записването започва от утре

В Добричка област няма съществена промяна в сравнение с резултатите от първото класиране, има само известни размествания, каза за Добрич онлайн началникът на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ в Регионалното управление по образование Любомир Тодоров. Заявления за участие във второ класиране са подали 80 ученици, част от тях си остават на същите места, а други са се придвижили по-напред.



Заявления са подали и 27 деца, които не са приети никъде на първо класиране – посочили са само едно желание и резултатът не им е достигнал за него. От тях 11 приети на второ класиране, а останалите 16 ще участват в третото. 

Всички паралелки, които се запълниха на първо класиране, продължават да са си пълни и след второто, каза още Любомир Тодоров. По думите му училищата с незапълнени паралелки имат малък резерв – в тях могат да кандидатстват ученици, които са имали поправителни изпити. 

Записването на приетите на второ класиране ученици ще става от 13 до 17 юли, включително, съобщи Тодоров. Броят на незаетите места ще бъде обявен на 19 юли и от 20 до 24  юли ще се приемат заявления за третия етап. Заявленията ще се подават в училищата-гнезда за всяка община, за Добрич е ОУ „Христо Смирненски“, както и онлайн.

Картината ще стане след като излязат резултатите от третото класиране, тогава ще може да се каже кои други паралелки ще се закриват, каза още Любомир Тодоров.