Заловиха трима трактористи без книжки, единият и почерпен

В разгара на жътвената кампания органите на реда заловиха само за ден трима нарушители - водачи на колесни трактори, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич.

Заловиха трима трактористи без книжки, единият и почерпен

На 6 юли около 9.45 часа по пътя между селата Преселенци и Малина е спрян трактор „МТЗ” с добричка регистрация, управляван от Д. К. (39 г.) от Генерал Тошево. Установено е, че шофьорът е неправоспособен. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство цифровата индикация отчита наличието на 1,1 промила в издишания от водача въздух. Д. К. е задържан за 24 часа. 



На същата дата около 17.20 часа в района на Тервел е спрян за проверка колесен трактор „ТК80” с добричка регистрация, управляван от М. М. (18 г.) от село Орляк. Справка в информационните масиви на МВР показва, че водачът е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наложено му административно наказание за същото нарушение. 

Пет минути по-късно е заловен зад волана трети тракторист без книжка. В Генерал Тошево е спрян колесен трактор с регистрационна табела, която не е издадена за същото МПС, управляван от М. И. (50 г.) от село Рогозина. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водачът е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наложено му административно наказание за същото нарушение. 

По трите случая са образувани досъдебни производства.