Жилищен блок на мястото на кино „Добрич” ще строи инвеститор

Жилищен блок на мястото на кино „Добрич”, което ще бъде съборено, предстои да бъде построен от „Тръст” ЕООД, представлявано от Траян Василев Тодоров.

Жилищен блок на мястото на кино „Добрич” ще строи инвеститор

На заседание Общинският съвет отказа исканото от дружеството частично изменение на Общия устройствен план на Общината /ОУПО/ за промяна на устройствената зона от смесена многофункционална в централна устройствена зона.

Стана ясно, че по действащия ОУПО в смесената зона инвеститорът може да строи с коефициент 2.5 и 40 процента озеленяване. Със заявлението си „Тръст” ЕООД поиска застрояване с коефициент до 3.5 и плътност до 80 процента, като озеленяването ще е 20 на сто.

Арх. Емилия Добрева предупреди, че ако искането на инвеститора бъде прието ще бъде построена 9-етажна сграда. Това, по думите й, ще наложи окастряне на дървета, а сградата ще заглуши намиращите се в близост пешеходна зона, зала „Добрич” и сградата на Община Добричка. Арх. Добрева посочи, че докладната с искането не е била приета от няколко постоянни комисии към ОбС, включително от ПК „Устройство на територията, жилищна политика и строителство”, на която тя е председател.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов каза, че каквото и да реши ОбС „Тръст” ЕООД ще строи на мястото на кино „Добрич”.  Самият инвеститор е пожелал докладната записка да бъде внесена на заседание на ОбС.

Председателят на ОбС Иво Пенчев заяви, че инвестиционното намерение надхвърля всички издадени разрешителни за строителство през м. г.



Снимка: Регионална телевизия "Добрич"