Нина Ставрева: Община Каварна иска плаж „Болата“ да остане девствен и такъв, какъвто е

На провелият се брифинг днес Нина Ставрева, кмет на Община Каварна, припомни, че в предложението на Общината е включено плаж „Болата“ да стане част от Защитена местност „Степите“.

Нина Ставрева: Община Каварна иска плаж „Болата“ да остане девствен и такъв, какъвто е

„В законодателството ясно и категорично има разписано какви са ограничителните мерки на такива зони. В защитена местност не се разрешава строителство, затова направихме нашето предложение. Не искаме бетон на „Болата“. Искаме свободен достъп до този плаж, осигуряване на сигурност и нормални условия за всички, които са избрали плажа за своята почивка. През последните две години там липсваха такива условия и сигурност“, заяви Нина Ставрева.



Кметът на Община Каварна допълни, че има уверение от Областна администрация - Добрич, че тази година на плаж „Болата“ ще има водноспасителна дейност. Нина Ставева поясни, че Общината има ангажимент с почистването на района. 

„Община Каварна иска плаж „Болата“ да остане девствен и такъв, какъвто е. Единственото, за което се борихме е достъпът до него да е свободен, да има нормални условия и сигурност за хората“, сподели Нина Ставрева.