Започват Дните на руската култура в Добрич

Тази година програмата включва изложба и два концерта - днес и на 26 юни.

Започват Дните на руската култура в Добрич

„Много се радвам отново да съм в този славен и слънчев град, който се казва Добрич, който съм обикнал от цялото си сърце. И тази година продължаваме с дните на руската култура, които организираме с голямата помощ на община град Добрич и особено на д-р Емилия Баева и кмета на града Йордан Йорданов. Надяваме тази традиция да продължи и за напред”, заяви Андрей Галкин - председател на Обществото за приятелство и сътрудничество на Русия с балканските страни



Дните на руската култура в Добрич започват с изложба, представяща картини от известни руски художници. Тя ще бъде открита в Регионална библиотека „Дора Габе“ днес в 17.30 ч. Почитателите на руската култура ще видят 30 картини от 5 художници. 

От 18.30 часа на същия ден, на сцената на площад „Свобода“ ще бъде първия концерт. В него участие ще вземат Танцов ансамбъл „Фантазия“ и вокален ансамбъл „Премьера” от Подолск. 

Втори концерт ще има и на 26 юни от 18.30 часа на същото място. В него ще участват  фолклорен ансамбъл „Кириллица”, ансамбъл „Фантазия” и народните певици Светлана Мирошниченко и Лидия Музальова.

Присъстващите ще имат възможността да се насладят  на образци от руския танцов и песенен фолклор.

Организатори са Община град Добрич, Сдружение за приятелство и сътрудничество с балканските държави с Председател Андрей Галкин и Международната обществена организация „Изкуство без граници“ с председател Людмила Козлова.