Представят новата книга на Валентина Добринчева „Посвещение“

Новата книга на Валентина Добринчева "Посвещение" - поезия в проза, ще бъде представена на 8 юни от 19.12 часа във вътрешния двор на АЕМО „Старият Добрич“.

Представят новата книга на Валентина Добринчева „Посвещение“

Тя е с илюстрации от Радостина Милушева и редактор Уляна Андреенко, издателство „Литературен форум“, София.



По време на представянето ще бъдат четени откъси от „Посвещение“. Ако някой се интересува толкова от стила, мога да издам, че от критиката го определят като поезия в проза, споделя авторката.

Премиерата се осъществява с любезното домакинство и съдействие на Регионалния исторически музей, Сдружение на писателите и Община Добрич.

Валентина Добринчева е родена на 2 юли 1976 г. в Добрич. Работила е като администратор на информационния портален сайт Добрич.ком /www.dobrich.com/; главен редактор на вестник “Антимовски хан” – областен месечник за животопис и култура, издание на Сдружение на писателите – Добрич. Понастоящем е в редколегията на новото списание "Антимовски хан". От 1 януари 2009 г. е член на екипа на Дарик радио в Добрич като журналист.

През 2010 г. излиза първата й поетична книга със заглавие „Шипка“, издателство „Литературен форум“, библиотека „Българска сбирка“.