Златна и две сребърни купи и бронзов медал за „Алексия” от Световния шампионат в Пореч

За пореден път талантливите възпитаници на спортен клуб „Алексия” се представиха блестящо на Световния танцов шампионат „Dance Star” в Пореч, Хърватия.

Златна и две сребърни купи и бронзов медал за „Алексия” от Световния шампионат в Пореч

Те спечелиха една златна и две сребърни купи и един бронзов медал, съобщи за Добрич онлайн ръководителят на клуба Севдалина Мавродиева-Нейкова.





Тя обясни, че финалистите в „Dance Star” са определени от 10 квалификации, „Алексия” по традиция участва в последната, в Хърватска. И четирите танца на добричкия спортен клуб – „Скорпиони”, „Дино парк”, „Звездички” и „Черна птица”, успяха да преминат в „А” лига. От 2011 година, откогато участваме в „Dance Star”, нямаме танц, който да не е преминал в тази лига и сме единственият състав досега с това постижение, посочи Мавродиева.

Златната купата купа на „Алексия” е за танца „Скорпиони” в Акро денс. В Open танцът „Дино парк” във възраст Мини е със сребърна купа, със същото отличие е и „Звездички” във възраст Деца.

В категория Соло при юношите бронзов медал завоюва Дана Лазарова. По думите на Мавродиева тук конкуренцията е било много голяма, в „А” лига са били допуснати 17 абсолютно равностойни солисти. В танцовия шампионат „Dance Star” своя талант тази година представиха над 7 000 участници от пет континента.