Подкрепа от министъра на отбраната за изграждането на паметник на ген. Иван Колев

Министърът на отбраната съгласува проекта за паметник на ген. Иван Колев в Добрич. В писмо до Областния управител, министър Аню Ангелов пожелава успех на инициативата и кураж на изпълнителите за реализиране на това патриотично дело:

„Министерството на отбраната подкрепя инициативата за изграждане на мемориал на добруджанските герои – се казва в писмото, получено в Областна администрация.-  Тази идея е с десетилетна давност и всеки добруджанец би се гордял с изграждането на паметник в чест на един от най- бележитите пълководци и военни герои на България – генерал-лейтенант Иван Колев и героите освободили земята на древните българи преди 94 години. В тази връзка и съгласно дадените ми правомощия по чл. 13 ал. 3 от Закона за военните паметници, съгласувам предложения от Вас проект за паметник. Желая успех на инициативата и кураж на изпълнителите за реализиране на това високо патриотично дело.”


     Писмото на Министерството на отбраната идва в отговор на изпратено  становище от Областния управител Желязко Желязков и решение на Областната комисия „Военни паметници” за изграждане на паметник на генерал Иван Колев и загиналите за свободата на Добруджа през 1916 г.