Най-многобройното добруджанско хоро ще се извие в село Бранище

Шестото издание на откритата фолклорна хоротека ще се проведе днес от 10 до 13 часа на футболния стадион в добричкото село Бранище.

Най-многобройното добруджанско хоро ще се извие в село Бранище

Фолклорният празник ще започне с водосвет за здраве, берекет и обединение на нацията, отслужен от архиерейския наместник отец Иван Дойчев, съобщи за Добрич онлайн кметът Димитър Николов. Приветствие към присъстващите ще отправи кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков. Очаква се на фолклорната проява да присъстват областният управител Красимир Кирилов, народни представители, зам.-кметове на Община Добричка, общински съветници, кметове и кметски наместници на населени места и други.

Над 10 клуба за народни танци от областите Добрич и Силистра ще вземат участие в откритата хоротека. Специален гост ще бъде народният певец Илия Луков, който ще изнесе концерт от 12 часа.
Фолклорният празник ще завърши с най-многобройното добруджанско хоро. То ще се извие по контурите на картата на България, която е очертана на стадиона.

Организатори на шестата открита фолклорна хоротека са кметството в село Бранище и народно читалище "П. Р. Славейков - 1942".