Взривиха офиси на ДСБ и РЗС

Два взрива избухнаха около 4.00 часа тази сутрин пред входовете на партийната централа на РЗС на "Дондуков"15 и пред партиен клуб на ДСБ в район "Илинден", съобщи комисар Валери Йорданов, шеф на СДВР. Няма пострадали хора. Взривното вещество е около 150 грама.

Взривиха офиси на ДСБ и РЗС
Два взрива са избухнали в столицата пред партийни офиси на РЗС и ДСБ.

Първият сигнал е получен в 3.58 часа тази нощ за централата на РЗС, съобщи комисар Валери Йорданов. Вторият взрив е бил на входа на клуба на ДСБ около 20 минути по-късно - в 4.20 часа. Поради ранния час към момента е трудно да се намерят свидетелски показания.

Пострадали няма, нанесени са само материални щети.

Взривовете са били поставени пред входните врати на централата на РЗС на "Дондуков" 15 и на клуба на ДСБ в район "Илинден", уточни шефът на СДВР.

Количеството на взривното вещество е малко и при двете експлозии. При първата е около 100-150 грама, а за втория взрив все още се уточнява, но също е малък.

В офиса на партията на Иван Костов на втория етаж има счупени стъкла, а в централата на Яне Янев има счупени витрини на магазини в съседство от взривната вълна.

Екипите на СДОТО все още се намират и на двете места на експлозиите и работят. От полицията твърдят, че на този етап е рано за версии и тепърва ще се събират веществени доказателства.

Прави впечатление обаче, че и при двата взрива внимателно са подбрани и времето, и количеството взривно вещество, за да няма пострадали от съседни сгради, но в същото време да няма и свидетели поради ранния час.