Творчески изяви и интересни мероприятия на патронния празник на ОУ „Ст. Караджа”

88 години от своето съществуване като образователен и духовен център ще отбележи на 11 май ОУ „Стефан Караджа” в Добрич, съобщи за Добрич онлайн директорът Анжела Панчева.

Творчески изяви и интересни мероприятия на патронния празник на ОУ „Ст. Караджа”

В седмицата на патронния празник учениците и техните учители са организирали много творчески изяви и интересни мероприятия.

Възпитаниците на училището ще се включат в спортни игри със своите родители и учители, в състезания по отделни учебни дисциплини и по английски език. Организирано е голямо общоучилищно надиграване, а в традиционния турнир по стрийтбол за четвърта поредна година могат да вземат участие ученици от всички училища в града.

Тържествата ще завършат с официално поклонение и поетичен рецитал пред паметника на Стефан Караджа.

През новата учебна година педагозите от ОУ „Стефан Караджа“ са планирали въвеждане на метода на Мария Монтесори в целодневната подготвителна група за деца на 5 и 6 години. В момента тече обучението на учителите и се подготвя специално структурирана среда за занимания.

„Този подход се основава на индивидуалната работа с всяко дете, като се има предвид, че децата се учат по различни начини, следвайки собствени темпове. Предизвиква се интереса им и се превръщат в активни търсачи на знания”, сподели Анжела Панчева.