Учители алармират: Пукащи топчета крият опасност от нараняване на децата!

Пукащи топчета, които се продават и в районите на училищата, могат да доведат до нараняване на децата. За това алармираха пред Добрич онлайн учители от добричко учебно заведение.

Учители алармират: Пукащи топчета крият опасност от нараняване на децата!

Пакетчетата с по 50 топчета всяко се продават на цена 80 стотинки. Такива имало и в лавките за закуски. Продавали ги без да спазват инструкциите, че употребата им от деца под 12 години е забранена и че е необходим задължителен родителски контрол.



Учителите днес решили да си направят експеримент и изпратили деца от 5 клас – на по 11 години, да за видят дали ще им продадат пукащи топчета от лавка срещу училището. Това станало без никакъв проблем.

 

Сред другите инструкции, написани на етикета на пакетчето, са: „Да не се използва в близост до хора или животни. Да се хвърля върху твърда повърхност. Не носете изделието насипно в джоба. Да не се използва в близост до лесно запалими материали. Не слагайте в устата никога! Неправилната употреба може да доведе до нараняване“. 

Представяте ли си ако пукащите топчета се напълнят в буркан и той гръмне какво може да стане, питат учителите. Те не изключват вероятността именно такива топчета да са причинили нараняванията на децата вчера, за които Добрич онлайн вече писа.