Д-р Трифон Йорданов все още е шеф на болницата в Добрич

Д-р Трифон Йорданов все още е изпълнителен директор на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, установи репортер на Добрич онлайн.

Д-р Трифон Йорданов все още е шеф на болницата в Добрич

Причината е в голямото забавяне на вписването на новото ръководство на лечебното заведение в Агенцията по вписванията – над 20 дни. „Докато не излезе в Агенцията аз съм изпълнителен директор. Бях освободил кабинета си. Но сега пак аз подписвам всичко“, обясни д-р Йорданов.



Смяната на ръководството на МБАЛ в Добрич бе извършена на 12 април на извънредно Общо събрание на акционерите. На него бе освободен досегашният Съвет на директорите, който бе в състав Венда Николова Зидарова, д-р Митко Христов Груев и д-р Трифон Владимиров Йорданов. Избран бе нов Съвет на директорите в състав Венда Зидарова, д-р Димитър Петров Мартинов и д-р Светозар Байчев Петров. Решено бе изпълнителен директор на болницата да е д-р Светозар Байчев. 

По думите на д-р Трифон Йорданов вписването в Агенцията на новото ръководство е трябвало да стане в рамките на няколко дни, а вече са над 20. Лекарят обясни, че забавянията са проблем на самата Агенция и касаят цялата страна. 

Вчера получихме от Агенцията отказ за вписване с мотива, че в подадените документи има технически пропуск от Общото събрание, съобщи шефът на болницата. Той обясни, че е трябвало да бъде посочен 3-дневен срок за корекция, а не да бъде направен отказ. Д-р Йорданов се е опитал да се свърже с Агенцията по вписванията в София по телефона, но не успял. С адвокатите на болницата са обмисляли варианта да обжалват в Окръжния съд. 

В крайна сметка техническата неточност е коригирана и документите отново са подадени. Надявам се този път да не чакаме 20 дни да бъде направено вписването, каза д-р Йорданов.