Танцьори от няколко поколения в Тервел си дадоха среща в концерт

„Среща на поколенията“ - под това мото премина концерт на ДФТА „Калинка Вълчева“ и изпълнители от танцов клуб „Добруджанци“ в залата на читалището в Тервел.

Танцьори от няколко поколения в Тервел си дадоха среща в концерт

Поводът за тази среща на сцената бе фактът, че в Тервел танцовият фолклорен ансамбъл има 60-годишна история. В кратка ретроспекция организаторите разказаха, че през 1958 година в града е бил създаден първия фолклорен танцов ансамбъл. Негов приемник е ансамбъл „Тервел 88“, а в наши дни работи ДФТА „Калинка Вълчева“.



Самодейците от всички възрасти изпълниха сцената с пъстри, ритмични хора  и показаха добър синхрон. Гости–участници в концерта бяха клуб „Жътвари“ от Добрич. Очарованието на малкия град, в който всички се познават, внесе допълнителна емоция у публиката. Това, което самодейците показаха на сцената, бе умението да пазят и предават след себе си българския невероятен по своята ритмичност и колорит фолклор. 

„Дано всички училища и институции, които работят с деца и млади хора в  Тервел се „заразят“ от всеотдайността и неизчерпаемата енергия на Нели Денева, Елена Енчева, музикантите и екипа на читалището, за да вложат душата си в работата с младежите – споделят от Общината - Само тогава можем да сме спокойни за бъдещето на България. Думите не значат нищо, те могат да се превърнат в клишета. Това, което е нужно, са дела. В танцовия ансамбъл на Тервел се работи – с душа и плам. А когато се работи по този начин, резултатите са налице“.

Спомоществователи на концерта, дарили свои средства, бяха Симеон Симеонов – председател на Общинския съвет и общинското ръководство на БСП. Танцьорите и техните треньори и ръководители получиха поздравителни адреси от кмета на общината Живко Георгиев и от председателя на ОбС Симеон Симеонов, от народните представители от ПП ГЕРБ в област Добрич, от председателя на читалищното настоятелство Невена Денева, от ЦПЛР „Малкият принц“, от гостите от танцов клуб „Жътвари“ и други.