Всички в ГЕРБ сме равнопоставени

Младите хора с качества намират място в листите на ГЕРБ за предстоящите избори за кметове и общински съветници. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи и заместник-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов пред Четвъртата политическа академия на МГЕРБ в Пловдив, съобщават от партията.

Всички в ГЕРБ сме равнопоставени

По думите му всички в ГЕРБ са равнопоставени. Уверен съм, че чрез Вас ще успеем да спрем и обърнем 20-годишния процес на деморализация на ценностите, който толерираха всички партии, които управляваха страната по време на прехода.

 

Голяма част от младежите са номинирани от структурите на ГЕРБ за кандидати за кметове и общински съветници. Цветанов посъветва бъдещите участници в предизборната кампания да напомнят на хората и на политическите си опоненти какво са вършили предходните управления, защото ако те не си спомнят, хората знаят кой създаде Косьо Самоковеца и защо в първите години от членството в ЕС страната ни усвои едва няколко милиона евро от фондовете.

 

Вицепремиерът припомни пред младежите, че след като ГЕРБ пое управлението на България върна доверието на европартньорите и фондовете бяха размразени, едва когато Брюксел се увери в резултатите от борбата с организираната престъпност и корупцията. Само за първите две години от управлението на ГЕРБ, страната ни е усвоила по оперативните програми над 2 милиарда и 50 милиона евро, аргументира се Цветанов.

 

Министърът на вътрешните работи обаче призова и гражданите да подпомагат полицията с информация за разкриването на всякакъв тип престъпления. „Помогнете ни да променим призмата на мисленето на хората, за да може обществото да мисли за гражданските права на хората, които са станали жертва на престъпление, а не за гражданските права на тези, които са извършители на престъпления”, обърна се към младежите Цветанов.

 

Той подчерта още, че като бъдещи управници, трябва да имат много търпение, за да изслушват всички хора, които ще ходят при тях, за да вземат най-правилното решение. „От вашата работа ще зависи развитието на страната и аз не искам утре да виждам млади хора, които отиват да работят в Испания или друга европейска страна”, каза Цветанов.

 

Освен това напомни, че всеки човек има правото на религиозна принадлежност и тя трябва да бъде уважавана. Политическата академия на МГЕРБ се организира от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България” и фондация „Конрад Аденауер”. В рамките на тридневния форум 60 младежи от МГЕРБ от цялата страна се обучават по темите, свързани с устройството на местната власт и публичното поведение на нейните представители. Как се прави кампания за местните избори, младежите имаха възможност да научат от ръководителя на бюрото на фондация „Конрад Аденауер” в София д-р Марко Арндт. Принципите на децентрализация и местно самоуправление бяха разяснявани Веселин Златев, който е съветник по местното самоуправление на министър-председателя.

 

Младежите от ГЕРБ бяха запознати и с управлението възможностите за оптимизация на общинската икономика от председателя на Постоянната комисия по стопанска собственост в Столичния общински съвет Николай Стойнев.

 

Председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева от своя страна разясни структурата на всички органи на местната власт, а общинският съветник Валя Чилова представи възможностите за реализация на различните видове политики през възможностите на общинските бюджети.

 

Номинираните младежи за кандидати за кметове и общински съветници от ГЕРБ се запознаха и с координацията на политиките между общинската и централната власт, благодарение на опита на заместник областния управител на Стара Загора Галина Стоянова.