Служители на РЗИ отново на протест

Излизаме да подкрепим колегите, които са в София, за да видят в Министерството, че хората, които са там не са сами, а всички служители от здравните инспекции заставаме зад внесените декларации, заяви пред журналисти Евгения Николова - технически сътрудник на директора на РЗИ.

Служители на РЗИ отново на протест

Част от служителите на РЗИ – Добрич излязоха днес пред сградата на инспекцията, за да подкрепят Националния протест на работещите в РЗИ, който се провежда в София.



Представители от 20 РЗИ-та ще внесат в Министерството на здравеопазването декларация, в която са отразени основните им  искания.  По думите на протестиращите повишаването на заплатите не е най-важно, според тях има плачевна нужда от промени в здравеопазването, както и в Регионалните здравни инспекции, които са контролиращият орган.

Работещите в РЗИ настояват още за създаване на Класификатор на длъжностите за работещите в системата, за промяна на индивидуалните основни месечни заплати и начина за оценяване работата на служителите, за по-добра кадрова обезпеченост и структурни промени, които да отговарят на специфичните функции на системата, съпроводени с намаляване на ръководния състав.

Днес в Министерски съвет ще бъде внесено и писмо с подписите на служители от 20-те Регионални здравни инспекции с искания за промяна в Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация.