БСП и ДПС отложиха вота за понеделник

БСП и ДПС се отказаха да внасят вота на недоверие в петък, както се очакваше. Те ще го направят в понеделник, потвърди за BNews зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов.

БСП и ДПС отложиха вота за понеделник
48-те депутатски подписа, необходими за внасянето на вот на недоверие, вече са събрани, но въпреки това той няма да бъде депозиран днес в деловодството на парламента. Това каза за BNews зам.-шефът на червената група Ангел Найденов. По думите му идеята е да се разшири още списъкът от подписи извън двете парламентарни групи.

Очевидно последният пленарен ден за седмицата ще бъде използван за събиране на още подкрепа за вота във вид на подписи от другите опозиционни групи. Предстои по-късно днес БСП и ДПС ще уточнят кой ще бъде вносителят, но най-вероятно това ще бъдат най-малко две опозиционни групи, допълни Ангелов.

Твърди се още, че отлагането на внасянето на вота за идната седмица е желанието да не се окаже новината размита на фона на днешния парламентарен контрол и участието на премиера в него.

Отлагането може да се окаже и тактически ход за печелене на време, тъй като по правило вотът се дебатира и гласува до 7 дни след депозирането му.